Beskrivelse af orkesteret

YoungBrass er et børne- og ungdoms-brassband under Skanderborg Kulturskole. Orkesteret er bestående af omkring 20 messingblæsere og slagtøjsspillere. Orkesteret ledes af Jesper Andersen, trompetlærer på https://kulturskolenskanderborg.dk. Vi har vores egen støtteforening, som hedder YoungBrass. Den er en stor hjælp til gennemførelse af vores mange arrangementer. Orkesteret spiller et antal koncerter i løbet af året. Bl.a. har vi spillet i Tivoli i København i Djurs Sommerland og i Legoland. Men også lokale steder, som f.eks. Skanderborg Kulturhus, Kræmmermarked og Smuk Fest, har haft os på plakaten. Det er målet at YoungBrass hvert andet år tager en tur til udlandet. Vi har bl.a. haft en pragtfuld tur til Island, hvor vi spillede en masse koncerter og oplevede den skønne og rå natur. Vi har flere gange været i Eisenach i Tyskland, hvor vi har deltaget i forskellige festivaler. I sommeren 2022 var vi på en skøn orkesterrejse til Færøerne. Det var helt fantastisk. Vi spillede gode koncerter og fik nogle skønne naturoplevelser. Sammenholdet i orkesteret er super. Alle tager sig godt af hinanden. To gange årligt har vi øvelejr, hvor vi nogen gange er sammen med andre brassbands. Der øves hver onsdag i musiklokalet på Niels Ebbesens Skole fra kl. 16.00-18.00
Vi har nu også et lille elevorkester som øver fra 16.30. De er så også med til at spille med det store orkester fra 16-16.15.

Der optages gerne flere i orkesteret. Så bare ring 21 77 60 23 eller skriv. (Vi håber at vi kan blive over 30 i vores orkester)

Hvis der er brug for morgenmusik eller musik til andre ting, så klik på link: Morgenmusik m.m.